Regulament de ordine interioara

 

1. Descriere generala
Regulamentul de ordine interioara al A.C.S AIRSOFT CLUB CONSTANTA descrie si reglementeaza normele generale de conduita in cadrul organizatiei. Acest regulament este menit sa clarifice toate aspectele care pot interveni pe terenurile de joaca, sa descrie modul de desfasurare a intalnirilor si sa stabileasca modul in care vor fi tratati cei care nu respecte regulile de ordine interioara.Prezentul document va fi revizuit odata la minim 6 luni. Persoanele care nu inteleg sau nu sunt de acord cu acest regulament sunt rugate sa se adrese staff-ului ACC inainte de a intra pe terenul de joc.
2. Descrierea jocurilor si obligatiile clubului si a membrilor
2.1 Accesul pe terenul de joc
Accesul pe terenul de joc (indiferent de teren) se va face numai cu legitimatia de membru, vizata la zi in urma achitarii cotizatiei de membru. Este obligatoriu ca clubul sa puna la dispozitia tuturor membrilor legitimatii si este obligatia membrilor sa le prezinte la inceperea jocului. In caz de pierdere sau distrugere clubul este obligat sa reemita legitimatia, pe cheltuiala membrului.
In incinta terenului de joaca (la intrare) clubul are obligatia de a crea spatiu administrativ unde se va verifica daca fiecare membru detine echipamentul minim de siguranta insemnand ochelari de protectie, vesta reflectorizanta si daca echipamentul de joc este conform regulamentelor . Toti jucatorii sunt obligati sa masoare puterea replicii si sa isi adapteze stilul de joc corespunzator regulamentului. Pentru a masura puterea replicilor clubul pune la dispozitie in zona administrativa un cronograf. Dupa verificare fiecare replica va fi marcata cu culoarea corespunzatoare pentru ca atat proprietarul cat ceilalti participanti la joc sa cunoasca limita minima de angajare. Este obligatia fiecarui jucator sa solicite refacerea testului cronograf de ori de cate ori considera necesar si este obligatoriu sa reverifice replica dupa fiecare interventie in service astfel incat sub nici o forma sa nu intre pe teren si sa angajeze sub distanta minima de angajare. In zona administrativa este obligatia clubului sa verifice conformitatea incarcatoarelor cu regulamentul. Orice jucator are dreptul de a solicita testul cronograf pentru orice alt jucator la orice moment considera ca exista dubiu despre distanta minima de angajare. Masurarea replicii, stabilirea distantei de angajare si respectarea acestor reguli reprezinta principalul factor care fac jocul de airsoft sigur.
Va rugam sa adresati orice intrebare in zona administrativa staff-ului, inainte de a face accesul pe teren. Va rugam sa urmati sfaturile de siguranta ale staff-ului cu privire la normele minime de siguranta (incaltaminte, bijuterii, articole vestimentare care pot duce la ranirea Dumneavoastra in timpul jocului).
Odata ce s-a facut accesul pe teren se presupune ca toti jucatorii sunt gata de joaca, motiv pentru care va rugam daca sesizati orice neregula la colegii Dvs sa anuntati imediat staff-ul. Nerespectarea regulilor descrise mai sus poate duce la ranirea cuiva.

2.2 Accesul pe terenul de joc pentru membri noi sau membri vizitatori
Membri noi sau vizitatori sunt obligati sa respecte toate prevederile art 2.1 cu exceptia obligatiei de a prezenta legitimatia. Acestia vor achita o taxa de joc zilnica. Membri noi sau vizitatori vor fi obligati sa joace o perioada de minim 5 jocuri cu replici de viteza mai mica sau egala cu 110 m/s, astfel incat sa evitam ranirile pe teren. Acestia sunt obligati sa cunoasca si sa respecte toate regulile la fel ca orice alt membru.
Membri noi pot deveni membri cotizanti stabili daca indeplinesc un numar de 5 jocuri fara evenimente majore, isi insusesc regulamentele si sunt de acord cu regulile aplicate pe terenul de joc. Dupa 5 jocuri, membri noi(jucatorii care inca nu au statut de membru ACC) au posibilitatea de a depune o cerere de adeziune. Documentul tipizat se va regasi pe site-ul/forum asociatiei sau la staff-ul prezent pe teren.
Toti membri noi care sunt acceptati sunt obligati ca in termen de 10 zile sa achite taxa de aderare 30 de lei plus cotizatia lunara pentru luna in curs.
Acestia vor primi din partea clubului la adeziune: 1x set complet de documente ( Contract / RoI / Declaratie pe propria raspundere ) , Patch cu insemnele clubului , Legitimatia cu insemnele clublui.
2.3 Brief , scenarii si regulamente de scenariu
ACC este obligat ca la inceputul fiecarei zi de joc sa prezinte scenariul folosit, cat si regulile de scenariu care se aplica. Dupa ce s-a facut accestul pe teren, toti jucatorii se vor strange la brief. Comportamentul in timpul brief-ului trebuie sa fie unul serios preocupat doar de preluarea informatiilor de la staff-ul de joc. Necunoasterea ulterioara a regulilor sau intrebarea regulilor pe teren in exceptia momentului de brief este o problema reala a jocului de airsoft.
In timpul brief-ului vor fi explicate regulile scenariului, se vor desemna spatii de respawn, dinamica si obiectivele jocului. Pentru o mai buna desfasurare a jocului clubul posteaza aceste informatii si pe canalele virtuale, cunoasterea lor inainte de ziua de joc fiind un avantaj major.
Orice intrebari sau neclaritati se adreseaza in timpul brief-ului. Incurajam membri ACC sa isi adreseze sugestiile prin mediile virtuale si sugestiile lor de valoare vor fi transpuse in scenarii viitoare. Pe perioada briefului este foarte dificil de a tine cont de sugestiile fiecaruia.
Punctualitatea in zona administrativa si apoi in zona de brief, este impusa si foarte importanta. Va rugam sa va respectati colegii de joaca si sa nu ii lasati sa va astepte.
In zona brief-ului se vor alcatui echipele, arbitrii si fiecare jucator va primi banderole sau orice mijloc de diferentiere a taberelor participante la conflict.

3 Reguli , penalitati si situatii de joc dificile
3.1 Reguli si proceduri premergatoare jocului de airsoft
3.1.1 Accesul pe teren fara a detine legitimatie vizata corespunzator, ochelari de protectie adecvati jocului de airsoft , vesta reflectorizanta sunt interzise. Este interzis accesul pe terenul de joaca cu bauturi alcoolice/alimente alcoolice sau substante halucinogene de orice fel.Este interzis accesul pe teren persoanelor sub influenta bauturilor alcoolice sau sub influenta substantelor halucinogene.
Penalitati:
a) restrictionare accesului pe terenul de joaca;
b) excluderea permanenta a membrului din cadrul asociatiei.
3.1.2 Testarea si reglarea replicilor se face numai in locul special amenajat, intotdeauna luand orice masura de siguranta necesara pentru a nu rani pe nimeni.
Penalitati:
a) avertizare verbala;
b) excluderea de la ziua de joc ;
c) suspendarea pe o perioada de 3 luni a calitatii de membru;
d) excludere definitiva din club si de la joc.

3.1.3 Este interzis pe terenul de joaca cu o replica care nu a fost supusa procesului de verificare.(masurare viteza Crono, marcare in functie de culoarea dobandita)
Penalitati:
a) excluderea de la joc
b) excluderea din club definitiva daca se demonstreaza intentia.
3.1.4 Clubul are obligatia de a marca toata zonele off-game. In lipsa marcajelor clare, membri sunt liberi sa acceseze acele zone fara ca acestia sa fie penalizati in vre-un fel.
3.1.5 Punctualitatea este obligatorie. Clubul permite accesul pe teren numai in intervalele orare anuntate. Odata cu inceperea Brief-ului nici unui membru nu ii mai este permis accesul pe teren.

3.2 Reguli generale de joc
3.2.1 REGULAMENT DE VITEZA

0 – 110 m/s == Marcaj VERDE == MED 1m
110 – 125 m/s == Marcaj ALBASTRU == MED 7m
125 – 140 m/s == Marcaj GALBEN == MED 15m (semi only, DOAR replici lungi minim 45 cm + factor marire minim X2 , DMR)
125 – 140 m/s == Marcaj GALBEN == MED 15m (full auto, DOAR replici SAW)
140 – 160 m/s == Marcaj Portocaliu == MED 25m (semi only(limitata fizic sau din mosfet), DOAR replici lungi minim 45 cm + factor marire minim X3 , DMR2)
140 – 175 m/s == Marcaj ROSU == MED 25m (NUMAI replici bolt action)

Procedura de masurare a lungimii este urmatoarea: replica este masurata de la partea frontala a incarcatorului pana la terminarea tevii dintr-o bucata. Prin teava dintr-o bucata se intelege teava exterioara a replicii care NU poate fi sub nici o forma detasata pe terenul de joc.
3.2.2 REGLEMENTARI CLASE:

L1. max 110 m/s – orice tip de pusca
L2. 110 – 125 m/s – orice tip de pusca
L3. 125 – 140 m/s – side weapon obligatoriu – single only
L4. 140 – 175 m/s – side weapon obligatoriu, doar replici DMR clasa D2 (EBR, Barret, PSG-1) low cap single only & Bolt Action
SAW – side weapon obligatoriu (M249 / RPK / LMG Stoner / PKM / M60 etc.) – orice incarcator

3.2.3 REGLEMENTARI INCARCATOARE

– incarcatoare Mid-Cap – fara restrictii
– incarcatoare Hi-Cap – 1 buc pe replica / fara a se putea cumula cu alte incarcatoare pentru aceeasi replica de tip MID-CAP
– incarcatoare DRUM (SAW Type) acceptate doar pe replici de clasa SAW

3.2.4 REGLEMENTARI FOLOSIREA REPLICILOR

– in interiorul cladirilor se va folosi doar Semi-Only
– replicile SAW nu au voie sa angajeze in cladirile in care se regasesc (cqc), daca functia semi (foc-cu-foc) nu este disponibila

3.2.5 Toti jucatorii, sunt obligati sa poarte ochelari de protectie pe toata perioada jocului.
Penalitati:
a) avertizare verbala;
b) excluderea de la ziua de joc ;
c) suspendarea pe o perioada de 3 luni a calitatii de membru;
d) excludere definitiva din club si de la joc.

3.2.6 Nerespectarea distantei minime de angajare (MED) se sanctioneaza.
Penalitati:
a) avertizare verbala si respawn dublu;
b) excluderea de la joc;
c) 2 excludere pentru aceasta abatere duc la suspendarea pe o perioada de 6 luni;
d) excluderea definitiva din club si de la joc.
3.2.7 In timpul jocului nu este admis BLIND – Fire. Blind fire-ul este o situatia de joc specifica jocului de airsoft in care jucatorul angajaza orb, fara a vedea unde trage SI fara a da posibilitatea adversarului sa riposteze. Pentru a nu face blind fire NU este suficient sa vedeti in ce trageti, ci este obligatoriu sa oferiti posibilitatea adversarului sa riposteze.
Penalitati:
a) avertizare verbala si respawn dublu;
b) excluderea de la joc;
c) 2 excludere pentru aceasta abatere duc la suspendarea pe o perioada de 6 luni;
d) excluderea definitiva din club si de la joc.

3.2.8 Jucatorii “morti” sunt considerati off game. Acestia nu au voie sa transmita informatii celor “vii” pe teren sau in zona de respawn. Acestia trebuie sa se asigura ca nu intervin in nici un fel in dinamica jocului, ocolesc zone conflictuale pe teren in drumul lor spre respawn si au obligatia de a se face auziti si vazuti minimalizant astfel deranjul celor care inca joaca.
Penalitati:
a) avertizare verbala si respawn dublu;
b) excluderea de la joc;
c) 2 excludere pentru aceasta abatere duc la suspendarea pe o perioada de 6 luni;
d) excluderea definitiva din club si de la joc.
3.2.9 In timpul jocului de airsoft este interzisa nerecunoasterea loviturilor si acuzarea colegilor de nerecunoasterea loviturilor. NEMURITORII sunt persoanele care dovedit fara nici un drept de dubiu, nu recunosc intentionat lovitorile colegilor pentru a-si crea avantaje de joc necuvenite. NIMERITORII sunt persoanele care abuziv acuza colegi ca i-au lovit fara a putea demonstra si care au intentia de a-si crea avantaje necuvenite.
ACC -ul trateaza aceste probleme foarte serios: prezenta pe teren a arbitrilor/staff ascuns, trustee etc. Pune la dispozitie o modalitate civilizata de sesizari a problemelor astfel incat pe termen scurt, mediu sau lung sa fie depistate si dovedite persoanele care nu recunosc lovituri. Orice jucator are dreptul de a aduce atentiei clubului o suspiciune de nemuritor. Aceasta va fi serios luata in considerare, jucatorul acuzat monitorizat pe perioada nedeterminate, se va tine contul de
numarul de acuze. Va incurajam catre fairplay.
NEMURITORII sau NIMERITORII demonstrati vor fi sanctionati.
Penalitati:
a) avertizare verbala si respawn dublu;
b) excluderea de la joc;
c) 2 excludere pentru aceasta abatere duc la suspendarea pe o perioada de 6 luni;
d) excluderea definitiva din club si de la joc.
3.2.10 Toti jucatorii au dreptul de a intra si folosi pe teren in timpul jocurilor 1 incarcator tip HI-CAP sau incarcatoare MID-CAP fara numar limita.
Penalitati:
a) avertizare verbala;
b) excluderea de la joc;
c) excluderea din club definitiva daca se demonstreaza intentia.
3.2.11 In timpul jocului de airsoft toti jucatorii sunt obligati sa asculte de indicatiile arbitrilor si a staff-ului de joc. Acestia au obligatia sa poarte echipamente distinctive, astfel incat sa poate fi recunoscuti.
Penalitati:
a) avertisment verbal;
b) excluderea de la joc.
3.2.12 Toti jucatoriii participanti la joc, sunt obligati sa cunoasca scenariul si regulile de scenariu aplicabile in fiecare zi de joc. Acestia se pot informa consultand mediile virtuale unde clubul va posta scenariile cu minim 24 de ore inainte de ziua de joc, sau pe teren in timpul Brief-ului.
Penalitati:
a) avertizare verbala si respawn dublu;
b) excluderea de la joc;
c) 2 excludere pentru aceasta abatere duc la suspendarea pe o perioada de 6 luni;
d) excluderea definitiva din club si de la joc.
3.2.13 Toti jucatorii sunt obligati sa pastreze la vedere semnele distinctive ale factiunilor din care fac parte, pe toata perioada jocului si nu au voie sa incerce sa creeze confuzie cu privire la echipa din care fac parte.
Penalitati:
a) avertizare verbala si respawn dublu;
b) excluderea de la joc;
c) 2 excludere pentru aceasta abatere duc la suspendarea pe o perioada de 6 luni;
d) excluderea definitiva din club si de la joc.

3.2.14 Este interzis stationarea fara motiv in zonele de respawn. Pe timpul jocului va rugam sa ramaneti atenti la joc, si sa evitati subiectele de discutii interminabile in zona de respawn. Inamicul va asteapta.
Penalitati:
a) avertizare verbala si respawn dublu;
b) excluderea de la joc;
c) 2 excludere pentru aceasta abatere duc la suspendarea pe o perioada de 6 luni;
d) excluderea definitiva din club si de la joc.

3.2.15 Este interzisa atitudinea anti-joc. Va rugam urmariti scenariul, misinuile, obiectivele si nu incercati sa faceti ca jocul Dumneavoastra sa fie un joc impotriva unei persoane singulare.
Penalitati:
a) avertisment verbal;
b) excluderea de la joc.

3.2.16 Este obligatoriu sa respectati cu exactitate timpi zonele, si procedura de respawn.
Penalitati:
a)avertizare verbala + respawn dublu;
b) excluderea de la joc;
c) 2 excluderi duc la suspendarea timp de 6 luni
d) excluderea definitiva.
3.2.17 In perioada in care un jucator a fost declara lovit sau mort si pana la terminarea perioadei de respawn , acesta NU are voie sa impartasasca informatii cu colegii de nici un fel: verbal, semne, actionare ale statiilor s.a.m.d. Semnalul “mort” trebuie dat cu statia inchisa, astfel incat informatia faptului ca ati fost loviti sa fie auzita doar de cei din preajma Dumneavoastra.
Penalitati:
a)avertizare verbala + respawn dublu;
b) excluderea de la joc;
c) 2 excluderi duc la suspendarea timp de 6 luni;
d) excluderea definitiva.
3.2.18 Arbitrii desemnati din cadrul membrilor sunt obligati ca pe parcursul activitatilor de arbitraj/game master sau orice alt rol ce implica putere de decizie sa aibe un comportament politicos.
Penalitati:
a) pierderea calitatii de arbitru;
b) pierderea posibilitatii de a mai face parte din staff-ul acc;
d) excluderea definitiva de la joc.

3.2.19 Modalitati de respawn: In functie de screnariu, clubul poate practica mai multe modalitati de respawn.
a) Respawn pe teren: omul lovit va ramane pe loc, isi va pune vesta si nu va parasi locul unde acesta a fost lovit pana la terminarea perioadei de respawn. Acesta are voie sa se miste cativa metri astfel incat sa nu incomodeze derularea normala a jocului. Deplasare cat si toate actiunile din momentul in care acesta a fost lovit, trebuiesc facute astfel incat acesta sa nu incomodeze jucatorii activi. In perioada non-activa, este raspunderea jucatorului lovit sa nu incomodeze. Este raspunderea acestuia sa se asigura ca poarta vesta reflectorizanta si ca aceasta este vizibila de catre toti jucatorii activi in zona lui. Daca spre exemplu aveti vesta pe corp, si se trage in picioarele Dvs, mutati vesta astfel incat sa fie vizibila jucatorului care va vede doar picioarele. Daca jucatorul activ nu vede vesta sau semnalul mort are dreptul de a angaja pana cand semnele vor fi vizibile pentru el.
b) Respawn la intervale de timp(cicluri de X minute): Inainte de inceperea jocului se stabileste o zona de respawn(inviere), si un interval de timp. In toate zonele de respawn clubul are obligatia de a amplasa un ceas. Membri sunt obligati sa foloseasca ceasul comun, nu cel de la mana/telefon/etc. Daca intervalul stabilit este la 5 minute, din 5 in 5 minute se va goli complet respawnul. La si 5 minute, la 10 minute , la si 15 minute toata lumea prezenta in respawn invie independent de vointa sa, sau va ramane in respawn inca un ciclu. Golirea respawnului se va face exact cand ceasul va indica multiplu de 5. Orice om apare in respawn dupa acest timp va prinde un ciclu complet de 5 minute.
c) Respawn la intervale de timp individuale. Fiecare jucator are obligatia de a folosi ceasul descris mai sus, si este obligat sa isi contorizeze corect timpul stat in respawn.
3.2.20 Sunt acceptate la jocul de airsoft orice fel de echipamente speciale pirotehnice destinate si dedicate special jocului de airsoft. Grenade de mana cu bile, fumigene, grenade cu/pentru zgomot. Sunt acceptate de asemenea aruncatoarele de grenade montate pe replici si/sau orice alt echipament destinat jocului de airsoft(mortiere, etc).
3.2.21 Modalitatea de folosire a echipamentelor speciale este urmatoarea:
a) grenade de mana: toate grenadele care arunca bile fie ele de mana sau din lansator obliga toti jucatorii aflati in camera in care a fost lansat proiectilul sa se declare “mort” indiferent daca bilele lansate de proiectil i-au atins sau nu.
b) in cazul in care echipamentul (grenada) nu arunca nici macar o bila se considera ca: fie a fost defect; fie are alta destinatie (flashbang , zgomot, fum, etc) si nu obliga iesirea din joc a nici unui jucator.
c) in cazul mortierelor sau a echipamentelor speciale de distrugere in masa, acestea obliga orice jucator aflat la maxim 30 de metri de proiectil sa se declare “mort”, indiferent daca acesta se afla in casa, transeu, acoperit de copac etc. Toti jucatorii aflati intre 0 si 30m de la locul unde a cazut mortierul sunt declarati morti.
d) folosirea oricarui alt echipament cu exceptia celor prezentate mai sus este permisa numai cu acordul staff-ului si potrivit indicatiile acestuia.Nerespectarea procedurilor de utilizare a echipamentelor speciale( inclusiv nedeclarerea mort conform procedurii) atrage dupa sine penalitati;
Penalitati:
a)avertizare verbala + respawn dublu;
b) excluderea de la joc;
c) 2 excluderi duc la suspendarea timp de 6 luni;
d) excluderea definitiva.

3.2.22 Membri clubului sunt obligati ca pe toata perioada jocruilor/evenimentelor ACC sa aibe ca principal obiectiv jocul de airsoft. Actiunile de vanzare, de intocmirea a grupurilor pentru alte activitati, certuri si/sau conflicte personale, construirea colectivelor concurente, actiuni care pot duce la pierderea membrilor sau orice alte actiuni impotriva clubui sau a membrilor sai atrag dupa sine excluderea permanenta. Va asteptam cu placere la airsoft, nu la un loc de unde sa gasiti membri pentru proiectele personale.
3.3 Reguli generale ale clubului
3.3.1 Orice manifestare fizica de tip violent asupra participantilor la joc si nu numai este strict interziza.
Penalitati:
a) excluderea imediata si definitiva din club si joc.
3.3.2 Orice agresiune verbala, comportament agresiv fata de colegi/staff sau alte persoane este interzis.
Penalitati:
a) avertizare verbala;
b) excluderea de la ziua de joc .
c) suspendarea pe o perioada de 3 luni a calitatii de membru;
d) excludere definitiva din club si de la joc.

3.3.3 Participarea la jocurile de airsoft fara cunoasterea regulamentelor sau a ROI-ului este strict interzisa.
Penalitati:
a) restrictionare accesului pe terenul de joaca;
b) excluderea permanenta a membrului din cadrul asociatiei.

3.3.4 Distrugerea voita a proprietatilor private ale clubului, altor membri sau a terenului de joaca este strict interzisa.
Penalitati:
a) excluderea imediata si definitiva din club si joc.
3.3.5 Intrarea pe terenul de joaca fara documentele necesare : legitimatie si sau buletin de identitate(CI) este interzisa.
Penalitati:
a) restrictionarea accesului pe terenul de joc.

3.3.6 Va rugam frumos sa fiti punctuali. Toti colegii Dumneavoastra va asteapta, si nu pot incepe fara Dumneavoastra.
Penalitati:
a) restrictionare accesului pe terenul de joaca;

3.3.7 In spatiile virtuale ale clubului postarile Dumneavoastre trebuie sa fie adecvate, incadrate in sectiunile corespunzatoare si folosind un limbaj corespuncator. Sunt interzise postarile neadecvate.
Penalitati:
a) stergerea posturilor;
b) excluderea temporara din mediul virtual unde s-a produs abaterea;
c) excluderea definitiva.

3.3.8 Mesajele de promovare sau vanzare neincadrete corespunzator sau fara acordul conducerii clubului sunt interzise.
Penalitati:
a) stergerea posturilor;
b) excluderea temporara din mediul virtual unde s-a produs abaterea;
c) excluderea definitiva.

3.3.9 Mediile virtuale ale clubului exista pentru a ajuta staff-ul si membri sa comunice constructiv mai usor. Acestea folosesc pentru dezbateri, organizari, schimb de informatii etc. Este strict interzis adoptarea unui limbaj inadecvat cat si a adresa acuze la adresa colegilor. Certurile sunt interzise.
Penalitati:
a) stergerea sau suspendarea posturilor;
b) excluderea temporara din mediul virtual unde s-a produs abaterea;
c) excluderea definitiva.
3.3.10 Membri clubului sunt obligati ca in timpul comunicarii lor cu colegii/staff-ul clubului sa foloseasca un limbaj politicos, care sa nu instige in nici un fel la o stare conflictuala.
Penalitati:
a)avertizare verbala;
b) excluderea de la joc;
c) excluderea definitica din club.
3.3.11 Staff-ul clubului este obligat ca in timpul comunicarii cu membri sau colegi din staff sa foloseasca un limbaj politicos, care nu instige in nici un fel la o stare conflictuala. Staff-ul este obligat sa atraga atentia oricarui membru care nu are o atitudine politicoasa pe terenul de airsoft.
Penalitati:
a)avertizare verbala;
b) excluderea de la joc;
c) excluderea definitica din club.

3.3.12 Membri cotizanti ai clubului nu au dreptul de a-si mustra(certa) colegii. Clubul are obligatia ca inainte de fiecare joc sa desemneze staff-ul pentru respectivul joc. Toti jucatorii activi sunt obligati sa respectele regulamentele scrise ale clubului si atat. Regulile inventate peste noapte trebuiesc ignorate. In cazul in care apare o problema, staff-ul clubului va rezolva problema aparuta. Membri sunt obligati sa cunoasca regulamentele si sa nu accepte mustrari de la colegii lor. Membri care isi vor certa colegii neavand o calitate corespunzatoare desemnata de club vor fi penalizati:
Penalitati:
a)avertizare verbala;
b) excluderea de la joc;
c) excluderea definitica din club.
3.3.13 Clubul nu este raspunzator pentru bunurile Dumneavoastra. Va sfatuim sa va incuiata masinile pe toata perioada jocului de airsoft si sa va paziti toate bunurile valoroase. Desi pana in prezent nu au existat probleme de acest gen va rugam sa intelegeti ca nu putem pazi bunurile fiecaruia si sa luati toate masurile necesare ca acestea sa nu poata fi furate sau distruse.
Orice membru demonstrat ca are astfel de procupari va fi exclus pe loc.
3.3.14 Toti membri care gasesc obiecte pe terenul de joc sunt obligati sa le predea la sfarsitul zilei de joc staff-ului. ACC pune la dispozitie un loc unde se vor strange toate bunurile pierdute, astfel veti stii unde sa intrebati de ele in momentul in care veti pierde si Dumneavoastra un bun. Bunurile vor fi tinute timp de 6 luni. Bunurile care nu vor fi revendicate in aceasta perioada intra in posesia clubului si vor fi puse la dispozitia asociatiei prin donatie. Inainte ca acestea sa fie donate, clubul are obligatia de a anunta public lista lor ca poate isi vor gasi proprietarul.Nerespectarea obligatiei de a preda bunurile gasite staff-ului se sanctioneaza:
Penalitati:
a) avertizare verbala;
b) excluderea definitica din club.
3.3.15 Toti membri sunt obligati sa foloseasca locurile special amenajate pentru a arunca gunoiul. In cazul in care nu exista un loc special amenajat recomandam ca impreuna cu replicile, bateriile, bilele si victoriile sa luati si gunoiul.Depinde de fiecare membru daca locul pe care il folosim saptamanal pentru desfasurarea activitatilor noastre va fi unul curat sau nu.
3.3.16 Toti membri cotizanti ai clubului trebuie sa inteleaga ca odata cu acceptarea in cadrul asociatiei sportive, conform legii sunt jucatori profesionisti de airsoft. Va rugam sa aratati tot timpul faptul ca sunteti jucatori profesionisti de airsoft prin atitudinea pe care o aveti fata de jocul de airsoft. Intotdeauna transportati replicile in cutie sau geanta de transport. Niciodata nu lasati replicile la indemana copiilor. Nu amenintati niciodata o alta persoana cu replicile de airsoft. Nu distrugeti bunuri, nu raniti animale, nu speriati oamenii. Clubul va sanctiona jucatorii profesionisti care sunt profesionisti numai cu numele prin excludere daca comportamentul lor distructiv face rau comunitatii de airsoft. Va recomandam ca in momentul in care interactionati cu politia si transportati replicile sa anuntati oamenii legii de la inceputul dialogului de faptul ca sunteti in posesia lor, ca sunt descarcate , ca sunteti sportivi si motivul pentru care le aveti la Dumneavoastra.

3.3.17 Acest articol este destinat verificarii daca toti membri clubului au citit cu atentie acest document. Daca sunteti intrebati pe teren care este rezultatul matematic a 2+2 = 22 , 5+5+5=555 , 4+4-4=44. Stiind aceasta ecuatia matematica avansata dovediti ca ati citit prezentul document, motiv pentru care ACC va multumeste. Numai asa putem aveam jocuri frumoase. Va multumim ca sunteti membri ACC si va asiguram ca depunem toate eforturile posibile pentru a oferi tuturor jocuri cat mai placute.
3.3.18 Parcarea masinilor personale se va efectua numai in locurile indicate de staff-ul clubului sau delimitate.
3.3.19 Penalitatile din prezentul document se vor aplica gradual, fiecare litera (a) b) c) d) ) reprezinta o etapa.
3.3.20 Fiecare membru are dreptul de a solicita staff-ului aplicarea regulamentului intru tocmai indiferent de persoana careia urmeaza sa i se aplice.
3.3.21 Prezenta si reprezentarea la evenimentele nationale a membrilor ACC este permisa in numele clubului si purtand insemnele clubului doar cu acordul scris al asociatiei.
Penalitati:
a) avertisent verbal;
b) excluderea din club.

3.3.22 Toate regulile de joc, regulile de scenarii, sau reguli valabile pentru o singura zi nu pot contrazice regulile prezente in ROI.
Prin semnarea prezentului document compus din 12 pagini, ma oblig sa respect toate regulile care mi s-au adus la cunostinta prin citirea Regulamentului de oridne interioara.