Cel mai comun tip de joc este cel in care se formeaza 2 sau mai multe echipe cu rolul de a se elimina reciproc, pana in momentul in care una din echipe ramane fara reprezentanti, astfel jocul sfarsindu-se. Regulile pot sa difere mult; de exemplu dupa un anumit timp prestabilit sa existe posibilitatea de a reintra in joc.

Capturarea steagului, aici pot exista unul sau mai multe steaguri, iar jocul poate avea reguli de castig diferite. Ideea de baza este capturarea steagului in cat mai scurt timp. Steagurile se vor afla de cele mai multe ori fie in zone conflictuale majore (jumatatea terenului), sau in baza inamicului, facand misiunea fiecarei factiuni atractiv de complicata.

Dezamorsarea “bombei”, bineinteles este vorba de o bomba fictiva reprezentata de un obiect oarecare, amplasata intr-o anumita locatie cu scopul final de a putea ajunge la acea locatie si de a captura bomba, astfel considerandu-se dezamorsarea sa. O echipa planteaza bomba, misiunea celeilalte fiind sa apere locul unde aceasta trebuie plantata. Daca bomba a fost plantata factiunea care nu a reusit sa apere locul care trebuie bombardat, devine formatiunea atacatoare cu singura misiune, de a dezamorsa in timp util explozibilul.

Ostatici / VIP / Transport: Acestea sunt scenarii de tranzit, unde o echipa adesea foarte bine pregatita are ca obiectiv asigurarea unui drum sigur pentru un transport pretios. Drumul lor nu este anuntat, asadar atacatorii sunt pretutindeni dar nu sunt comasati intr-un anumit loc. Folosind mare maiestrie, viteza, tactica, acestia reusesc sa gaseasca un traseu care nu este atat de bine aparat si au misiunea de a duce transportul la bun sfarsit.

Cyborg / Fun / Sf: Adesea pe teren va aparea cate un cyborg. O masinarie care nu poate fi scoasa din functiune si care nimiceste tot ce ii sta in cale. Obiectivul principal este capturarea cyborgului ca acesta sa asculte de o tabara si apoi atacul sustinut asupra formatiei adverse folosind cyborgul.

Conflicte militare reale: In timpul evenimentelor organizate, se invoca un conflict militar din istorie. Fie ca discutam de Razboiul Mondial sau de Fortele Armate Republicane care incearca cotropirea Fortei Monarhice se incearca pe cat posibil replicarea unor conflicte reale impreuna cu misiunile acestora.

Ca si scenarii de joc, posibilitatile sunt vaste fiind nevoie de putina colaborare intre coechipieri si adaptarea scenariului cu locatia unde are loc meciul, numarul si tipul jucatorilor.